Våra kunder

Carnegie Investment Bank

Carnegie Investment BankFinansiella instrument är sällan enkla. Man kan tycka att en aktiefond inte är så komplex, men vet du egentligen hur du ska räkna in utdelningarna i kursen? Om vi sedan tittar på strukturerade produkter eller hävstångsprodukter i olika varianter framgår det ganska snabbt att Cartels uppdrag som utvecklare hos Carnegie Investment Bank och Carnegie Fonder inte bara kräver programmerings- och databaskunskaper, utan också kunskap om finansiella instrument.

Hos Carngie har vi utvecklat diagram, administrativa system, kurslistor och instrumentpresentationer. Vi har också bidragit i utvecklingen av en nätbank. Finansbranschen är den bransch i vilken Cartel är mest verksam.

JM

JM AB

Cartel bistår byggkoncernen JM med kompetens inom backendutveckling i .Net. I uppdraget ingår integrationer med verksamhetssystem. JMs webbplats kan nog betraktas som branschens bästa. JM har flera olika verksamheter och webbplatser: JM Sverige, JM Norge, JM Finland, JM Danmark, JM Belgien, JM Entreprenad, Seniorgården, och Borätt.

Biltillverkaren

Den nya generationen bilar är ständigt uppkopplade till nätet och rullar redan på våra vägar. Utöver att föraren kan använda tjänster över Internet från sin touch-skärm blir det också lättare att diagnosticera bilen och för andra ändamål läsa av bilen på distans. Den tekniskt sinnade ser direkt många tillämpningar, men ställer sig säkert också frågan om hur serverdelen ser ut och hur detta ska hållas säkert.

En konsult från Cartel deltar i arbetet med att driva serversidan som en virtuell Linuxpark i Amazons moln. Utöver det upprättade också vår konsult en del av den säkerhet i kommunikationen och servrar som krävs för att avvärja intrång och andra faror som kan påverka en bil som är ständigt uppkopplad.

Den expansiva redovisningskonsulten

EkonomibolagetDet är roligt och inspirerande att arbeta med kunder som vill åstadkomma något och vinna över sina konkurrenter. Den gnistan såg vi hos Ekonomibolaget, som vi bistod under 2013. Arbetet började med en enkel insikt om att kundens närvaro på webben inte var tillräckligt modern och proffsig. Det resulterade sedermera i en ny publik webb och en systersajt för att öka kundinflödet och — tillsammans med designbyrå — en ny grafisk profil med allt vad det innebär.

Ett nytt och fräscht yttre speglar rättvist den entreprenöriella kraft företaget har och ger ett högre förtroende hos nuvarande såväl som blivande kunder. Ekonomibolaget inte bara är ett expansivt och duktigt företag — de ser också ut som ett.

Fler kunder

  • Konsultbolag och webbyråer. Cartel agerar ofta utvecklingsresurser åt större konsultbolag.
  • Sparker. Cartel har tillsammans med kommunikationsbyrån Sparker genomfört ett antal webbutvecklingsprojekt.
  • PartnerSec. Cartel har vidareutvecklat besökssystem för bl.a. Polisen och löst IT-säkerhetsrelaterade utmaningar tillsammans med PartnerSec.
  • Musikk for barn. Cartel har skapat ett avancerat systemstöd för kundhantering, schemaläggning, CRM m.m. för den skandinaviska musikskolan.
  • Svenska freds- och skiljedomsföreningen. Cartel har hjälpt Svenska freds med webbutvecking pro bono.